Concerto Köln

Concerto Köln 

Concerto Köln onderscheidt zich door zijn gepassioneerde uitvoeringsstijl en het ononderbroken zoeken naar het onbekende. Met zijn unieke geluid is het al meer dan 30 jaar een van de leidende ensembles voor de historisch uitvoeringspraktijk. Concerto Köln verschijnt regelmatig op de beroemde festivals en belangrijk muziekpodia wereldwijd, maar is het ook diep geworteld in Keulen zelf.

 

De leden van het orkest dragen een uitzonderlijke grote verantwoordelijkheid over het succes van Concerto Köln. Concertmeesters Mayumi Hirasaki en Shunske Sato en artistiek directeur Lorenzo Alpert spelen een hoofdrol in het interne beslissingsproces. Artistieke zaken zoals cd-opnames, tournees en de selectie van muzikale partners worden bediscussieerd en besloten door het orkest. Het is de musici gelukt om keer op keer te bewijzen dat artistieke belangen niet hoeven te conflicteren met populair succes.

Onder de opmerkelijke dirigenten met wie Concerto Köln recentelijk heeft samen gewerkt bevinden zich o.a. Ivor Bolton, Pabla Heras-Casado, Daniel Harding en Marcus Creed. De langlopende samenwerking met René Jacobs is gedocumenteerd door meerdere prijswinnende CD-opnames. Inmiddels heeft het ensemble 70 opnames op zijn naam staan, waarvan de meerderheid prijzen heeft gewonnen. Sinds 2008 werkt Concerto Köln nauw samen met het label Berlin Classics.

 

Ga voor meer informatie over Concerto Köln naar: http://www.concerto-koeln.de/ 

 

CONCERTEN

Vrijdag 15 Dec | 19.30
Amsterdam, Muziekgebouw aan 't IJ
Zaterdag 16 Dec | 19.30
Naarden, Grote Kerk
Zondag 17 Dec | 16.30
Braunschweig (DL), Sint-Martinuskerk
Dinsdag 19 Dec | 19.30
Lochem, Grote of Sint-Gudulakerk
Woensdag 20 Dec | 19.30
Utrecht, TivoliVredenburg
Zaterdag 23 Dec | 19.30
Leiden, Pieterskerk